Passie voor paard…

Ik ben Hanneke Busscher en paarden zijn de rode draad door mijn leven. Tijdens studies en banen heb ik altijd fanatiek gereden, lesgegeven en paarden en pony’s zadelmak gemaakt. Ook heb ik twee ORUN opleidingen afgerond.

Ik heb nooit een eigen paard gehad, maar altijd paarden voor anderen gereden en uitgebracht op wedstrijden. Ook heb ik op verschillende (internationale) stallen gewerkt. Met mijn laatste wedstrijdpaard, Balinja, (Prestige x Kennedy) had ik les bij Inge en Rien van der Schaft. Wat betreft het paardrijden en lesgeven volg ik niet één bepaalde methode. Wel sta ik helemaal achter de ideeën van Rien en Inge en wil ik nooit meer anders rijden dan hoe ik het bij hen heb geleerd! Mijn ervaring uit hun lessen, logisch verstand en meer dan 20 jaar ervaring neem ik mee tijdens mijn instructie. Ik geniet ervan als ik op die manier ruiters kan helpen om op een eerlijke manier hun paard en zichzelf te verbeteren!


Referenties


Martine en Ratino_vierkantNa een periode van herstel na ziekte van Ratino, wilde ik weer wat fanatieker met hem aan het werk. Ik merkte al snel dat dit voornamelijk uitliep op frustratie van mij, maar ook van mijn paard. Hij drukte zijn rug weg, pakte het bit was en echt sturen was geen optie meer. Deze frustratie maakte het rijden gewoon niet meer leuk!
Ik kende Hanneke al van mijn vorige stal, heb haar daar zien rijden en zien lesgeven, maar nog nooit zelf les van haar gehad. Ik vond het wel het proberen waard. Hanneke heeft Ratino eerst zelf gereden en ik wist niet wat ik zag! Zodra ze opstapte veranderde mijn paard. In de lessen die daarop volgde hebben we veel aan mijn houding gesleuteld; mijn paard kan alleen maar recht zijn als ik dat ook ben! Hanneke maakt haar uitleg vaak duidelijk door het voor te doen en het je echt te laten ervaren. Alleen zeggen dat je meer op rechts moet zitten is één… Maar het duidelijk maken met de boodschap “dat je het gevoel moet hebben dat je bijna van je paard valt” maakt het wel heel duidelijk!

Door de positieve houding en de duidelijke uitleg van Hanneke hebben Ratino en ik het plezier weer terug! Ik merk elke keer weer vooruitgang en ik heb een heel blij paard onder me! Tijdens de lessen praat Hanneke eigenlijk de hele tijd. Dit is juist heel fijn, omdat ze ook steeds de dingen benoemt die goed gaan. O ja… ze ziet wel alles dus stiekem even smokkelen is er niet bij!

Wij gaan met een heel fijn gevoel een nieuw (paarden)jaar in en wie weet rijden we zelfs wel een keer een proef (Lunteren, december 2020)!

Constance_vierkantIk heb Hanneke leren kennen toen ze bij ons op stal kwam overwinteren met haar eigen paard. Met mijn merrie van toen 9  jaar had ik behoorlijk wat problemen, ze was niet te rijden, vreselijk gespannen en druk en had volgens een deskundige een rugprobleem. Hanneke bood aan om een week met haar aan de slag te gaan om te kijken waar het probleem zat en of ik inderdaad naar een kliniek met haar moest. Gelukkig bleek door een andere manier van rijden, alles vanuit ontspanning, het verzet minder te worden. Het heeft natuurlijk wel de nodige tijd gekost om het paard hieraan te laten wennen. En problemen zijn er nog genoeg, maar daar heb ik Hanneke nu voor (Bennekom, januari 2021).

Wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden of van leuke events en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!