Over mij

“Binnen Paard & Plan combineer ik al mijn passies en kwaliteiten: paardrijden, plannen maken, resultaat- en doelgericht werken, adviseren en coachen”.

Passie voor paard…

Mijn naam is Hanneke Busscher en Paard & Plan is mijn hippisch adviesbureau. Paarden zijn de rode draad door mijn leven. Tijdens studies en banen heb ik altijd fanatiek gereden, lesgegeven en paarden en pony’s zadelmak gemaakt. Ook heb ik twee ORUN opleidingen afgerond. Ik krijg energie van het creëren en ontwikkelen van dingen. Ik maak graag plannen. Bijvoorbeeld een visie voor een landschap, de aanpak voor een training, maar ook een ontwikkelingsrichting voor een organisatie of persoon. Zo is Paard & Plan dus ontstaan: van mijn hobby en passies heb ik mijn werk gemaakt.

Zelf rijd ik momenteel Balinja, een 8 jarige merrie (Prestige x Kennedy) en heb ik les bij Inge en Rien van der Schaft. Wat betreft het paardrijden en lesgeven volg ik niet één bepaalde methode of één systeem. Ik kijk naar paard en ruiter en stem de training of begeleiding af op hun doelen en mogelijkheden. Logisch verstand, meer dan 15 jaar ervaring en de oprechte wil om een combinatie te verbeteren. Ik geniet ervan als ik op die manier mensen help om hun grenzen te verleggen!


Passie voor ontwerp…

Van jongs af aan ben ik creatief. Ik wilde tekenen en “dingen maken”. Omdat ik bovendien erg geniet van natuur en landschap was het een logische keuze dat ik Tuin- en Landschapsinrichting en Omgevingswetenschappen ging studeren. Na het behalen van mijn Master aan de Universiteit van Wageningen heb ik 7 jaar gewerkt bij een groot ingenieursbureau. Binnen Paard & Plan combineer ik nu mijn creativiteit, interesse in de schoonheid van een landschap en mijn passie voor paarden. Niet alleen kan ik een terrein mooi inrichten, maar ook begrijp ik als geen ander de wensen en behoeften van paard, ruiter, groom en manager. Mijn ontwerpen zijn de perfecte mix van kennis van paard en landschap.

Referenties


Martine en Ratino_vierkantNa een periode van herstel na ziekte van Ratino, wilde ik weer wat fanatieker met hem aan het werk. Ik merkte al snel dat dit voornamelijk uitliep op frustratie van mij, maar ook van mijn paard. Hij drukte zijn rug weg, pakte het bit was en echt sturen was geen optie meer. Deze frustratie maakte het rijden gewoon niet meer leuk!
Ik kende Hanneke al van mijn vorige stal, heb haar daar zien rijden en zien lesgeven, maar nog nooit zelf les van haar gehad. Ik vond het wel het proberen waard. Hanneke heeft Ratino eerst zelf gereden en ik wist niet wat ik zag! Zodra ze opstapte veranderde mijn paard. In de lessen die daarop volgde hebben we veel aan mijn houding gesleuteld; mijn paard kan alleen maar recht zijn als ik dat ook ben! Hanneke maakt haar uitleg vaak duidelijk door het voor te doen en het je echt te laten ervaren. Alleen zeggen dat je meer op rechts moet zitten is één… Maar het duidelijk maken met de boodschap “dat je het gevoel moet hebben dat je bijna van je paard valt” maakt het wel heel duidelijk!

Door de positieve houding en de duidelijke uitleg van Hanneke hebben Ratino en ik het plezier weer terug! Ik merk elke keer weer vooruitgang en ik heb een heel blij paard onder me! Tijdens de lessen praat Hanneke eigenlijk de hele tijd. Dit is juist heel fijn, omdat ze ook steeds de dingen benoemt die goed gaan. O ja… ze ziet wel alles dus stiekem even smokkelen is er niet bij!

Wij gaan met een heel fijn gevoel een nieuw (paarden)jaar in en wie weet rijden we zelfs wel een keer een proef (Lunteren, december 2015)!

Constance_vierkantIk heb Hanneke leren kennen toen ze bij ons op stal kwam overwinteren met haar eigen paard. Met mijn merrie van toen 9  jaar had ik behoorlijk wat problemen, ze was niet te rijden, vreselijk gespannen en druk en had volgens een deskundige een rugprobleem. Hanneke bood aan om een week met haar aan de slag te gaan om te kijken waar het probleem zat en of ik inderdaad naar een kliniek met haar moest. Gelukkig bleek door een andere manier van rijden, alles vanuit ontspanning, het verzet minder te worden. Het heeft natuurlijk wel de nodige tijd gekost om het paard hieraan te laten wennen. En problemen zijn er nog genoeg, maar daar heb ik Hanneke nu voor (Otterlo, september 2014).

Wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden of van leuke events en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!