Paard & Ontwerp

Paard & Plan is gespecialiseerd in het inrichten van hippische omgevingen. Met Paard & Plan kies je voor een professioneel ontwerp van een buitenruimte bij particuliere woonhuizen, trainings- en pensionstallen, maneges of recreatieve terreinen zoals ruiterroutes, kampeer- en rustplaatsen.

Inrichtingssplan

Met een inrichtingsplan zorg je ervoor dat een terrein een logische indeling krijgt en dat er een eenheid ontstaat. Een mooi totaalplaatje. Geen losse elementen op het terrein, geen rommelige uitstraling, maar netjes bij elkaar passende gebouwen, beplantingen en ruimtes. Met een goed inrichtingsplan wordt een terrein het visitekaartje van je bedrijf of stal: een unieke, professionele en sfeervolle locatie waar paard en mens prettig kunnen samenwerken.
Beplanting is hierbij de kers op de taart. Planten accentueren de inrichting, kleden het terrein aan en zorgen voor kleur en beschutting. Met een goed beplantingsplan of kleine wijzigingen/verschuivingen binnen de bestaande beplanting kan al een veel professionelere en sfeervollere uitstraling worden verkregen.
Paard & Plan maakt voor jouw terrein een inrichtingsplan, biedt assistentie bij procedures en vergunningen. Ik werk samen met andere landschapsarchitecten, ecologen en kunstenaars voor een nog completer ontwerp. De inrichting en procedures worden indien van toepassing afgestemd met jouw eigen architect.

Landschapsplan

De overheid stelt bij nieuwe ontwikkelingen steeds meer eisen aan de kwaliteitsverbetering van het landschap. Daarbij spelen ecologische en cultuurhistorische kwaliteiten op en rondom het terrein een rol. Een landschapsplan is in bijna alle gevallen een voorwaarde bij het verkrijgen van vergunningen en dus bij de realisatie van jouw (inrichtings-) plannen. Paard & Plan realiseert voor jouw terrein een landschapsplan waarbij we breed kijken. Het plan beantwoordt en verbeeldt vragen als: hoe ziet het gebied rondom het terrein eruit? Hoe kan de inrichting van het terrein aansluiten bij bestaande structuren en beelden? Wil je graag beschutting of juist een mooi uitzicht? Samen komen we tot een goede landschappelijke inpassing zodat je een aantrekkelijke omgeving krijgt en bovendien makkelijker een vergunning realiseert.


Grafisch ontwerp

Heb je een mooi (hippisch) terrein of bedrijf, maar weet je niet hoe je dit goed moet presenteren? Paard & Plan maakt voor jouw bedrijf een huisstijl bijvoorbeeld in de vorm van een logo, visitekaartjes of flyers. Wil je jouw evenement promoten en/of professioneel reclamemateriaal? Dan kan je bijvoorbeeld folders, posters of boekjes laten maken door Paard &Plan.

Tarieven

Intake
Bezoek aan uw locatie, kennismaking, inventarisatie wensen
€ Gratis
Ontwerp aan de keukentafel
Direct tips en advies nodig? Samen schetsen we binnen een paar uur een plan voor uw terrein (ondergrond dient aanwezig te zijn)
€ 150,-
Inventarisatie bestaande situatie
Terrein en omgeving opmeten en in kaart brengen, analyse vigerend beleid / regelgeving
€ 75,- /uur
Inrichtingsplan
Ontwerp voor uw hippisch terrein
€ 75,- /uur
Landschapsplan
Ontwerp voor uw terrein en de omgeving: benodigd voor vergunningaanvraag
€ 75,- /uur
Grafische vormgeving
Doorsneden, sfeerbeelden, collages, folders, posters, rapportages etc.
€ 75,- /uur

*Alle bedragen zijn exclusief BTW en reiskosten vanaf Arnhem.


Wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden en/of informatie ontvangen over de inrichting van hippische terreinen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!