Paard & Sport

Ben jij een ruiter die graag wil leren? Dan is training en coaching door Paard & Plan echt iets voor jou! Een projectmatige aanpak en een duidelijk plan zorgen voor een beter resultaat voor jouw paardrijden.

Ontwikkelplan

Bij Paard & Plan krijg je meer dan instructie alleen. Met het ontwikkelplan word jij naast een betere ruiter bovendien een “complete ruiter”. Je werkt naast dressuurmatige aspecten namelijk ook aan jouw fysieke en mentale vaardigheden. Het ontwikkelplan is een analyse van jouw rijden, logboek, planning, trainingsschema en contract in één overzichtelijk document. Het plan helpt jou om bewust en doelgericht te trainen met je paard. Al snel zie je hoe jij en je paard groeien en ontwikkelen. Het ervaren van een persoonlijke stijgende lijn is enorm motiverend!

  • Map1
  • Map2
  • Map3

Ontwikkelplan Basis
Wil je graag eens weten hoe jij en je paard er werkelijk voor staan? Laat dan eenmalig een ontwikkelplan opstellen (eventueel in overleg met je eigen instructeur). Hiervoor maken we samen een analyse van je rijden, onder andere met behulp van video. Sterke punten, verbeterpunten en oefeningen voor jou en je paard worden opgeschreven en krijg je in een mooie map mee naar huis.

Ontwikkelplan Plus
Wanneer je lessen bij mij volgt kunnen we het ontwikkelplan verder uitbreiden. Het ontwikkelplan bestaat naast sterke punten en verbeterpunten namelijk ook uit; jouw doelen, aandachtspunten voor de training (fysiek en mentaal) en eventueel een wedstrijdplanning. Ook worden er afspraken met bijvoorbeeld, sportcoaches (zie ook Ruiter Fit Training), hoefsmid, fysiotherapeut of dierenarts in het plan opgenomen. Hiervoor beschik ik over een uitgebreid netwerk aan specialisten uit de regio.

Rijden en beleren

Wanneer je zelf vastloopt tijdens het rijden of tijdelijk geen tijd hebt om te rijden kan ik jouw paard voor je trainen.  Ik leer jouw paard in ieder geval zijn lijf op de juiste manier te gebruiken en te ontspannen in spannende situaties. Het vertrouwen van je paard neemt toe en hij weet wat er van hem wordt verwacht. Hierna kan jij met meer gemak rijden en de training zelf weer verder uitbouwen.

De laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het zadelmak maken en beleren van paarden en pony’s. De basis voor het correct zadelmak maken begint op de grond. Wanneer het paard op de grond vertrouwd is met de stem en de leiding van de ruiter zal het beleren onder het zadel gebeuren zonder verzet en in alle rust. Met name het zadelmak maken en beleren van pony’s gaat mij goed af omdat ik vanwege mijn geringe lengte goed op een pony pas.


Instructie

Graag kom ik bij jou thuis of op stal om je les te geven. Ik geef voornamelijk dressuurlessen, maar ik kan ook een springles voor de dressuurruiter, longeerles of zitles verzorgen. Ik geef zowel volwassenen als kinderen les, van recreatieruiter tot wedstrijdruiter. Omdat ik alles met simpele woorden uitleg en mij gemakkelijk aanpas aan het niveau van de ruiter zullen jong en oud met veel plezier bij mij paardrijden.
Een paard dat in ontspanning en in balans loopt is de basis van goed paardrijden. Een ruiter die in balans zit en zijn paard niet stoort, maar helpt is hierbij essentieel! Probleempaarden? Die bestaan volgens mij niet. Kijk naar jezelf; het probleem is onze eigen (fysieke en mentale) fitheid, opvoeding of communicatie…


Ruiter Fit Training

Voor elke ruiter zijn Ruiter Fit Trainingen een zeer waardevolle toevoeging naast het rijden. Door de trainingen krijg je een betere houding en zit, kan je beter gedoseerde hulpen geven en houd je het rijden makkelijker, langer vol. Bovendien wordt er naast fysieke fitheid gewerkt aan mentale fitheid; focus en weerbaarheid. Jos Gerritsen en Carla Verhaaf, sportcoaches van Puur Vitaal, geven de trainingen. Neem voor meer informatie contact met mij op of kijk op: www.ruiterfittraining.nl

Tarieven

Proefles
Kennismaken en geheel vrijblijvend een les proberen
Gratis
Ontwikkelplan Basis
Hoe sta jij ervoor? Een analyse van jouw sterke punten en verbeterpunten en rijtechnische analyse
€ 150,-
Ontwikkelplan Plus
Een analyse van jouw sterke punten en verbeterpunten, video analyse, actieplan, logboek, trainingsschema
€ 250,-
Online ontwikkelplan*
Toegang tot Mijn Paard & Plan: privépagina en dossier via deze website
€ 5,- /mnd
Coaching*
Bespreking en evaluatie ontwikkelplan of wedstrijdcoaching
Vanaf € 35,-
Instructie
Dressuurles, houding en zit les, longeerles en/of grondwerk
Vanaf € 35,-
Rijden en/of beleren
Training en/of beleren van jouw paard bij jou thuis
Vanaf € 35,-
Ruiter Fit Training
Gratis proefles, personal training of wekelijkse groepsles
Vanaf € 7,50-
Keuze specialisten uit netwerk
Dierenarts,  fysiotherapeut (mens en paard), chiropractor, zadelmaker, sportcoach
Op aanvraag

*Gratis voor vaste klanten /  leerlingen


Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief! Dan ben jij de eerste die hoort van nieuws uit de paardenwereld en maak je kans op kortingen voor leuke paarden-events…