Binnenkort bij jou op stal?

Je paard als spiegel

3 sessies met coaches die jou laten ervaren dat je waardevolle informatie krijgt als je goed naar je paard kijkt en luistert.

 

-  Stefanie van der Ploeg (AFSTEMMING):
Hoe gaat het met jouw paard?

-  Joske Broeren (PAARDENCOACHING):
 Wat vertelt jouw paard over jou?

-  Hanneke Busscher (RIJLES):
 Hoe staan jij en jouw paard er fysiek voor?

ZO WERKT HET

Wij komen graag bij jou stal! Stuur een bericht naar: info@paardenplan.com en we spreken een datum af. Hierna kunnen deelnemers van jouw stal zich afzonderlijk (hieronder) opgeven voor de verschillende sessies. Wij maken vervolgens een planning voor de dag en sturen die toe.

Deelnemers kunnen zich opgeven voor 3 verschillende sessie (meer uitleg hieronder). Elke aparte sessie kost 25 euro. Het is aan te bevelen om paardencoaching en rijles niet beide op 1 dag te doen, omdat het intensieve sessies zijn. Wil je wel alle sessies doen? Dan plannen we bij voldoende animo nog een clinic dag in.

Wil je eerst nog meer informatie? Neem dan gerust contact op via info@paardenplan.com.

MEER OVER ONZE SESSIES

Image


AFSTEMMING DOOR STEFANIE

Een paard kan geen woorden geven aan hoe het met hem/haar gaat, wat het probleem is, of waar bepaalde gedragingen vandaan komen of mee te maken hebben. Wat zou het mooi zijn als je zou weten wat je paard zou willen zeggen toch?

Via energetische weg kan ik luisteren naar jouw paard: een afstemming maken heet dat. Zo kan ik wél woorden geven aan wat je paard voelt of wil.

Een afstemming maken kan ik doen op afstand; ik hoef niet (fysiek) bij je paard te zijn. Ik stem af op jouw paard via energie (op zielsniveau) en luister naar hoe het met hem of haar gaat. Dit betekent dat ik ook kan afstemmen op overleden dieren. 

Hoe werkt het?
Wat ik nodig heb om een afstemming te maken is een foto en een naam van je paard. Verder kort wat informatie over voor wie de afstemming bedoeld is en waar je tegenaan loopt. Eventuele specifieke vragen mogen ook gesteld worden. Dit kan je mij (na bevestiging van opgave) toesturen via de mail.

Voor 2 juli stuur ik je de afstemming (een schriftelijk verslag) toe. Je kunt in je eigen tijd, in alle rust, de informatie en boodschappen tot je laten komen.

Op zaterdag 2 juli kan je met mij kennismaken en vragen stellen over mijn methode in het algemeen of de afstemming die ik heb gemaakt.

Alles op een rij:
-  Wat ga je doen: op de dag zelf is er gelegenheid tot kennismaken met Stefanie en vragen stellen.
-  Voorbereiding: foto en naam van jouw paard opsturen via mail
-  Kosten: 25 euro (normaal tarief 55 euro)
-  Duur: nvt
-  Locatie: kantine
-  Publiek: nvt

Image
Paardencoaching door Joske

Ga je met mij en de paarden mee op reis naar jezelf? Je gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten naar huis!

Hoe werkt het?
Paardencoaches werken met het natuurlijke gedrag van het paard. Het paard heeft er belang bij om zijn kuddegenoten zo snel mogelijk te screenen op blokkades en duidelijk te krijgen wat er moet gebeuren om hier weer beweging in te krijgen. De kudde moet immers kunnen vluchten bij gevaar! Als je een blokkade hebt of gewond bent kan dit niet snel genoeg. Op het moment dat jij bij het paard staat beschouwt het paard jou als kuddegenoot. Paarden kunnen heel goed voelen waar de urgentste spanning zit. Zo werken we altijd aan wat het eerste aandacht mag en jou (onbewust) het meeste in de weg zit. Het zal je verbazen hoe vaak dit iets anders is dan je zelf denkt.

Doordat ik de signalen van het paard vertaal en jou gerichte vragen te stellen komt er beweging in jouw blokkade. Dit kun je direct ervaren in je lijf.

Voor wie?
Coaching met behulp van paarden is geschikt voor iedereen (18+). Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit en niet goed weet wat er aan de hand is, deze methode je kan helpen meer inzicht te krijgen. Het kan zijn dat je "gewoon" nieuwsgierig bent, beiden is goed!

Alles op een rij:
-  Wat ga je doen: je blijft met beide benen op de grond. Je paard loopt los in de paddock en na een korte introductie van mij ga jij erbij staan. Je hoeft verder niks te doen. Ik zal aan de hand van de signalen die het paard afgeeft gerichte vragen stellen, zo komt het proces op gang.
-  Voorbereiding: op tijd aanwezig zijn bij de paddock met paard aan halster. Belangrijk!! Het is niet handig om je paard vooraf te poetsen/rijden etc. omdat hij al direct op jou zal reageren. De eerste signalen zijn goud waard en willen we niet missen!
- Duur: 60 minuten
- Kosten: 25 euro (normaal tarief vanaf 75 euro)
-  Locatie: de longeer paddock
-  Publiek: paardencoaching is heel persoonlijk. Toeschouwers zijn zeker welkom, maar uitsluitend na toestemming vooraf van de deelnemer zelf.

Image


Rijles door Hanneke

Ervaar je een goede connectie met je paard op de grond, maar is die weg zodra je opstapt? Is het rijden eigenlijk best lastig en voelt het niet alsof het ‘vanzelf’ en in harmonie gaat? Ervaar je fysieke ongemakken bij jezelf of je paard (scheefheid, stijfheid)?

Dan is het belangrijk om te kijken naar je eigen houding en je eigen handelen als je op het paard zit. Want goed paardrijden begint bij jezelf! Tijdens de rijles zal ik je bewuster maken van je eigen houding en je laten ervaren hoe je zo gunstig mogelijk zit (en je paard dus niet hindert, maar helpt!). Eventueel geef ik je oefeningen die je op de grond (en thuis) kunt doen om je houding en zit te verbeteren.

Een paard dat ontspant en in balans loopt is de basis van goed rijden. Met kleine aanpassingen in jouw eigen houding en zit of de manier waarop je hulpen geeft kan je dat al snel bereiken. En daarna; is de sky the limit! Want met een goede basis kunnen jij en jouw paard letterlijk en figuurlijk alle kanten op…

Wil jij samen met je paard in balans komen en daardoor het rijden vergemakkelijken? Of wil je gewoon eens een frisse (kritische) blik op jouw rijden? Geef je dan op en doe mee!

Tip: laat jezelf filmen tijdens de les dan kan je thuis de veranderingen nog eens nakijken.

Alles op een rij:
-  Wat ga je doen: rijden (eventueel oefening op bal of op de grond)
-  Voorbereiding: opzadelen en 15 min voor aanvang van jouw les losstappen/losrijden
-  Kosten: 25 euro (normaal tarief vanaf 35 euro)
-  Duur: 30-45 minuten
-  Locatie: de rijbak
-  Publiek: van harte welkom!