Rijd bewust en doe de oefening

Heb je op de grond een goede connectie maar is die weg zodra je opstapt? Ben jij OP je paard vooral bezig met het voelen van je paard of ook met jezelf? Je wil je paard fit hebben, maar werk je ook aan je eigen ruiterfitheid?

Samen met sportcoaches heb ik Ruiterfit Trainingen ontwikkeld. Zelf werk ik ook constant aan mijn eigen ruiterfitheid, want inmiddels weet ik wat ‘bewuster paardrijden’ en focus op je eigen houding voor positieve ervaringen oplevert.

Na een een maand trainingen kan je al enorme verschillen voelen en mooie ‘eye-openers’ ervaren. Ik merk bijvoorbeeld al duidelijk dat mijn fitheid verbetert: ik kan nu op een wiebelende plaat staan met 1 been en gewicht heffen tegelijk. Ik merk dat ik sterker word van de trainingen en dat ik mijn balans beter kan houden (op de grond en op het paard). Tijdens het rijden lijkt alles gemakkelijker te gaan en minder moeite te kosten. Rechtop en stil zitten op een paard met een hele grote (en nog niet verzamelde) galopsprong? Dat kost nu al veel minder moeite.

De ‘eye-opener’ is vooral dat balans niet alleen te maken heeft met kracht, maar veel meer met de manier waarop ik mijn lichaam als het ware stuur als ik mij goed concentreer op de oefening. Het gaat om het vinden van de juiste ontspanning en focus (in plaats van aanspanning). Ik word mij dus bewust van de manier waarop ik mijn spieren kan regelen en hiermee mijn paard kan helpen!

Probeer onderstaande oefening maar eens uit te voeren. Het gaat over focus op jezelf en jouw lijf terwijl je paardrijdt.

OEFENING:

Probeer je buik eens meer aan te spannen en je billen meer te ontspannen in een overgang van galop naar draf. Voel je wat er gebeurt met je paard? Hoe gaat de overgang nu?

Wil je ook meer focus en weten waar jij aan kan werken als het gaat om ruiterfitheid? Spreek snel een proefles af of doe mee met het event op 2 juli!